Du er her: KRL Norsk Engelsk Matematikk Samfunnsfag Natur & miljø TverrfagligFilosofiske samtalerForsiden Forum E-postliste Kontakt Hjelp Om
5.-7. klasse Plantearter Løvetann Lag løvetannfest
 Løvetann
 

Lag løvetannfest

Sist oppdatert: 30. mai 2004

Løvetann blir det fort mye av, og den kan brukes til mye fint. Så hvorfor ikke lage en liten løvetannfest for å hedre den?

Hele klassen går ut og plukker løvetann som skal brukes til festen. Pynt dere selv og klasserommet med løvetann og lær dere sanger om løvetann.

Dere kan:

  • plukke av løvetannblomster og legge dem som små eggeplommer i en bolle med vann
  • kåre en «løvetanndronning» og en «løvetannkonge» som får hver sin blomsterkrans av løvetann til å ha på hodet.
  • lage lenker av stilkene til å ha rundt halsen og armene
  • vaske løvetannblader og legge dem på skåler så alle kan smake. Eller dere kan gjøre dere mer flid og lage salat (f.eks. Skoletorgets løvetannsalat).

Etter festen kan dere tegne og skrive om hva dere gjorde.


Ideer til filosofiske samtaler


  1. Er ugress stygt?
    Løvetannen regnes for å være det aller verste ugresset, og de fleste voksne prøver å bli kvitt den. Men hvorfor det egentlig — er det fordi den er stygg? Synes du løvetann er en stygg blomst? Synes du det er stygt med løvetenner i plenen? Hvis ikke, er det fordi du er barn? Tror du at du kommer til å synes at løvetenner er stygge når du blir voksen?

    Hvis det er slik at barn og voksne har forskjellig smak når det gjelder løvetann, hvorfor har de det? Er det andre ting som voksne og barn har forskjellig opplevelse av?